- Katılım
- 23 Ağustos 2018
- Mesajlar
- 528
- Reaction score
- 129
- Puanlar
- 63

Kare baklava tarifi için malzemeler
- 1 kg sert buğday unu
- 3 yumurta
- 10 g tuz
- 50 g nişasta
- 1 kg tereyağı
- 500 g ince çekilmiş Antep fıstığı içi
- 1 kg toz şeker
- 350 ml su
Kare baklava hazırlanışı
Unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtalar ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamura rulo şekli verip 75 g’lik parçalar şeklinde ayırın. Hamurların üzerine nişasta serpip her biri 120 cm çapında açın. Yufkaların gerekirse kenarlarından keserek tepsi boyutuna getirin. Tepsiye ince bir kat tereyağı sürün. Yufkaların yarısının aralarına eritilmiş tereyağı sürerek tepsiye dizin. İnce çekilmiş Antep fıstığı serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye dizin. Küçük kareler şeklinde kesin. Kalan tereyağı üzerine bol bol sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp oda ısısına gelene kadar soğutun. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Sıcak şurubu baklavanın üzerine gezdirerek ekleyin. Şerbeti çekene kadar (tepsiyi bu arada hiç kıpırdatmayın) bekletip servis yapın.